19. FEKP – Moj je grad večeras dobio luku

I prije FEKP-a – FEKP! Lipanj bez FEKP-a ne bi bio isti pa iako smo veći dio ovogodišnjeg programa premjestili za listopad, u četvrtak, 25. 6. od 19 sati u Ljetnom vrtu Vintage Industriala organiziramo jednodnevno ljetno FEKP događanje naroda – Moj je grad večeras dobio luku!
***

FB: https://www.facebook.com/events/285115929563730/

PROGRAM
19:00 – Razgovor s Đurđicom Čilić
Ona je već dugo zvijezda, ali toga neki nisu bili svjesni. Kada joj je objavljena knjiga „Fafarikul“ zvjezdana prašina Đurđice Čilić obasula je i one koji dotad nisu imali sreću i blagoslov biti joj prijatelji na Facebooku ili u stvarnom životu. Đurđica piše toplo i žestoko, ne štedi sebe ni svijet, a baš svakom svojom pričom ubode. Nekad cilj, drugi put srce. Često oboje. O pisanju i oko njega, o temama književnim i životnim, o borbi i odustajanju od borbe s Đurđicom razgovara njezin kolega i fan Andrija Škare.
*
20:00 – Kratkiši! – Herceg, Karuza, Jozić, Prtenjača, Stolica
Najuzbudljiviji domaći autori kratkih kratkih priča (ne samo njih, jasno, ali za ovu priliku samo njih – jasno!) stižu kako bi vam pokazali kako se puno može s malo riječi. Samo za vas čitaju (više) i o čitanju zbore (manje): Monika Herceg, Senko Karuza, Ivan Jozić, Ivica Prtenjača i Ante Zlatko Stolica. Samo najbolje!
*
21:00 – Bekimu
Kad god otišli dobri ljudi odlaze prerano, ali naš prijatelj i drug Bekim napustio nas je baš puno prerano. Nećemo pretjerati ako kažemo da je književnost bila njegova jedina istinska religija, pisanje istovremeno iskupljenje, molitva i žrtva. Prisjećamo se pisca i, još važnije, prisjećamo se čovjeka.
*
22:00 – FEKP tulum, a svi znamo što to znači!