An Evening with Johnny Cash | 01/10/2020 VIB Garden

U četvrtak, prvog dana listopada nam mjeseca, odat ćemo počast čovjeku u crnom koji je svijet zadužio glazbom, a na vama je da zaplešete i zapjevate uz ‘I walk the line’, ‘Hey porter’, ‘Folsom prison blues’, ‘Ring of fire’, ‘Cry, cry, cry’… i dobro se zabavite uz večer posvećenu gospodinu Cashu.

ČETVRTAK 01.10.2020. | An Evening with Johnny Cash @ VIB Garden | Start: 18:00 h I Ulaz: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/319316816031044/

Cash je bio poznat po svom dubokom, jedinstvenom basbaritonu, tutnjavi svog pratećeg sastava The Tennessee Three, ponašanju i crnoj odjeći zbog koje je dobio nadimak “Čovjek u crnom”. Svoje je koncerte obično počinjao riječima “Hello, I’m Johnny Cash” (“Zdravo, ja sam Johnny Cash”).

Većina Cashove glazbe, posebno one iz kasnijega razdoblja njegove karijere, zazivala je teme tuge, moralne patnje i iskupljenja. Najpoznatiji je po pjesmama “I Walk the Line”, “Folsom Prison Blues”, “Ring of Fire”, “Get Rhythm” i “Man in Black”. Snimao je i pjesme humorističnoga sadržaja, poput “One Piece of a Time” i “A Boy Named Sue”, te pjesme o željeznici, primjerice “Rock Island Line”. Snimio je i duet sa svojom drugom suprugom June Carter nazvan “Jackson”.

Vidimo se u VIB Gardenu