KISS Tribute | 19/04/19 VIB

U petak 19. travnja, čeka vas audio/vizualna poslastica u koncertnoj večeri koju ćemo posvetiti jednom od najglasnijih, najseksualnijih, najluđih bendova svih vremena, velikom KISSU – The Demon (Simmons), Star Child (Stanley), The Space Ace (Frehley) i Cat Man (Criss).

PETAK 19.04.2019. | K I S S Tribute @VIB | Start: 20:00 | Koncert 23:30 I Ulaz do 22:00 besplatan I Karte: 10kn (za studente) / 20kn

FB: https://www.facebook.com/events/274499026838583/

Za koncertni dio pobrinut će se najbolj europski Kiss Tribute bend -> Forever Kiss band, koji ovu titulu opravdava brojnim nastupima i nagradama od 1995. godine.

Sve od 1984. godine titulu “najglasnijeg” benda na svijetu držala je grupa The Who, a njihov rekord oborili su Man-O-War sa svojih 129 decibela 1994. godine. Ipak, prije tri godine “apsolutni vladari buke” postali u članovi grupe Kiss koji su postigli 136 decibela.

INFO:
KISS je američki rock sastav osnovan u New York Cityu 1973. Poznati su po bojanju lica i kostimima koje nose na pozornici. Sastav se proslavio sredinom 1970-ih godina i ojačao svoju glazbu koja je bila mješavina klasičnog rocka, glam rocka i heavy metala. Bili su poznati po izvanrednim live nastupima koji su često uključivali riganje vatre, pljuvanje krvi, dimne gitare i pirotehniku.

Kiss je jedan od najutjecajnijih hard rock sastava svih vremena. Svojom glazbom utjecali su na mnoge glazbenike i sastave kao što su: Metallica, Anthrax, Marilyn Manson i Pearl Jam. Na Kiss je glazbeno utjecao britanski sastav Slade.

KISS je bio nagrađen s 24 zlatna albuma do danas. Prodaje albuma nadmašuju 100 milijuna albuma.

Smatra se jednom od najuspješnijih, najpopularnijih i najprodavanijih skupina osamdesetih godina prošloga stoljeća. VH1 ih je uvrstio na 10. mjesto svoje liste 100 najvećih umjetnika hard rocka u povijesti te na 56. mjesto svoje liste 100 najvećih umjetnika svih vremena. Gibson ih je uvrsti na 26. mjesto liste Top 50 najvećih američkih sastava svih vremena. Nalaze se na prvom mjestu liste Top 100 Live Bands. MTV ih je proglasio devetim najvećim heavy metal sastavom u povijesti tog glazbenog žanra.

Originalnu postavu KISS-a čine_ Gene Simmons na basu i vokalima, Paul Stanley na rythm gitari, Ace Frehley na lead gitari i vokalima i Peter Criss na bubnjevima i vokalima. To je bila najuspješnija i najprepoznatljivija postava KISS-a.

*************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb