Koncertualna umjetnost – izložba u vrtu | 01/10 – 04/10 VIB

Od četvrtka 01. listopada od 18h skreni u VIB Garden, u Savskoj 160 na otvorenje otvorene izložbe ‘Koncertualna umjetnost’, koja je realizacija dvogodišnjeg rada zanimljivog umjetnika Gorana Šoštarića.

ČETVRTAK 01.10.2020. (do nedjelje 04.10.2020.) KONCERTUALNA UMJENOST – izložba u VIB Gardenu | Otvorenje: 18:00 h | Izložena djela možete pogledati svaki dan (do 04.10.) od 09:00 – 00:00 na pozornicu u vrtu

FB: https://www.facebook.com/events/3550313235020265/

„Fuzija dobrog singla ekvivalent je pomno ‘skladanoj instalaciji’“, kaže autor – umjetnik, po dijagnozi muzičar, svira u jazz bendu, a od svega što vidi i čuje stvara glazbu. Zokruženost njegove posvećenosti glazbi nalazimo u prenamjeni istrošenih glazbenih instrumenata od kojih stvara umjetničke instalacije.

Goranove umjetničke instalacije strukturirane su po principu prostorne ‘ovisnosti’, a glavna intencija njegovih djela je ispunjavanje prostora dobrim zvukom.

Zaokruženost njegovog umjetničkog rada nalazimo u akustičnom i vizualnom polju, koristeći stare instrumente koji već imaju ispričanu priču. Djela kreira sinestetički i udahnjuje novi život i ljepotu odbačenom i zaboravljenom predmetu. Začudnost umjetnikovih kreacija krasi izuzetan sklad jer proizlaze iz njegovog duboko prožimajućeg odnosa s glazbom… zvukom… vibracijom… ritmom…

Omiljeno djelo nastalo je slušanjem dragog mu sastava ‘Weather Report’. U tom periodu dogodio mu se najveći kreativni impuls koji je rezultirao spajanjem akustičnog doživljaja s vizualnim, stapajući melodiju s djelom koje je nazvao ‘Havona’. (nazovimo to psihološkim fenomenom).

Assemblage, dekompozicija, koja tako podsjeća na Picassovu gitaru iz 1912. g., rastavljeni su, te ponovno sastavljeni djelovi instrumenata, dok umjetnikov opus stilski pokriva raspon od modernog, industrijskog i pop stila, kao i konceptualne umjetnosti.

Ova je izložba realizacija dvogodišnjeg rada koji je uistinu fascinantan.

Kostos: Tanja Mravlinčić
Galerija Šoštarić FB: -> Galerija Šoštarić

Vidimo se u VIB Gardenu!