Pozdrav Novom Valu I 25/1/19 VIB

Glazbena trupa POZDRAV NOVOM VALU sastavljena od izvrsnih glazbenika i bivših članova danas kultnih bendova 80-ih vraća se još jednom u Vintage Industrial kako bi nam dočarala atmosferu tog plodnog i kreativnog glazbenog razdoblja.

PETAK 25.1.2019. | POZDRAV NOVOM VALU @Vintage Industrial | Start 20:00 I Upad do 22h besplatan I Koncert 23:30 I Karte: 10 kn (za studente) / 20 kn

FB: https://www.facebook.com/events/578034039326533/

*************************************
AZRA
Rock sastav osnovan 1976. godine u Zagrebu. Azra je s vremenom postala jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih, ali i najvažnijih bendova u bivšoj državi. Predvođen karizmatičnim Johnnyjem Štulićem, bend je u četrnaest godina karijere izdao čak devet albuma i eksperimentirao s različitim temama i stilovima, a poznat je i po tome što je svojim pjesmama često doticao važna socijalna, ali i različita filozofska pitanja.

*************************************
HAUSTOR
Zagrebački novovalni glazbeni sastav, osnovan 1979. godine, prestao postojati 1990. godine s 12 glazbenih izdanja. Korijeni grupe sežu u sastav Komuna, koju su radi neformalnih svirki 1977. g. osnovali Darko Rundek (rođen 1956. g.) i Srđan Sacher (rođen 1956. g.), a dvije godine kasnije dogodio se Haustor.

*************************************
ŠARLO AKROBATA
Glazbena skupina iz Beograda, koja je postojala od travnja 1980. do listopada 1981., a članovi su bili tri glazbena maga ovih prostora – Milan Mladenović, Dušan Kojić Koja i Ivica Vdović, koji su u kratkoj karijeri snimili jedan album – ‘Bistriji ili tuplji čovek biva kad…’

*************************************
EKV
Jedna od najpoznatijih i najuspješnijih srbijanskih rock grupa. Grupa je nastala 1982. godine u Beogradu, kada su pjevač i gitarist grupe Šarlo akrobata, koja se malo prije toga raspala, Milan Mladenović i gitarist Dragomir Mihajlović Gagi osnovali sastav “Katarina II”, a 3 godine kasnije mijenjaju ime u Ekatarina Velika i sve skupa broje 7 studijskih albuma..

*************************************
FILM
Nakon što su se razišli s Branimirom Štulićem i sastavom Azra, Marino Pelajić (bas-gitara), Mladen Juričić (gitara), Branko Hromatko (bubnjevi) i Jurislav Stublić (vokal), 1979. godine u Zagrebu osnivaju sastav ‘Šporko šalaporko i njegove žaluzine’, ali ga ubrzo mijenjaju u Film. Ubrzo im se pridružuje Jurij Novoselić (Kuzma Videosax) na saksofonu. Iza sebe su ostavili 11 glazbenih izdanja. Film 1987. godine nastavlja raditi i izmjenjenoj postavi pod imenom Jura Stublić i Film i sviraju i dan danas.

*************************************
*************************************
BEND O BENDU:
Prije nekoliko godina, nas nekolicina glazbenika, (ex Noćni Moro) Goran Šeler-vokal, gitara, Vanja Grbešić-leed gitara, vokal, René Kutičić-bubnjevi, kao veliki ljubitelji domaće rock glazbe 80ih odlučili smo sastaviti glazbeni sastav Pozdrav novom valu, sa idejom da se očuva taj dio izuzetne glazbene baštine! Vrlo brzo se bendu priključuju neki od originalnih protagonista tog razdoblja! Julije Reljić-Relja na klavijaturama (ex Haustor), i Marino Pelajić- Barakuda na bas gitari (ex Film, Azra, Haustor). Nedavno bend napušta basista Marino Pelajić, a na njegovo mjesto dolazi fantastični Toma Vlčev (ex Gretta, Normabel).

Odmah uvježbavamo veliki repertoar svih najvećih ex Yu bendova sa namjerom da pjesme uhvate baš tu originalnu vibru live izvedbi kakvu su imali ti slavni bendovi iz najplodonosnijeg glazbenog razdoblja na ovim područjima! Pozdrav novom valu svira diljem cijele zemlje. Za Croatia Records izdajemo i singl za obradu pjesme, ‘Ljeto nam se vratilo’, grupe Animatori, a na kojem gostuju Renato Metessi i Žan Jakopač… Na live koncertima često gostuju i imena poput Davorina Bogovića, Domagoja Vorbergera,Tomasa Krkača, Jerka Marića, Gordana Penave-Pište i mnogih drugih….

POZDRAV NOVOM VALU održat će se 25.1. u Vintage Industraialu. Početak programa zakazan je za 23:30 sata. Ulaz u klub naplaćuje se od 22 sata, 20kn, odnosno 10kn za studente.

*************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb