The Atomic Bitchwax – četvrtak 26/7/2018 VIB

U četvrtak 26. srpnja u Vintage premijerno stiže još jedan kultni riferski bend The Atomic Bitchwax – doomy rock trio s fokusom na groovy riffove. Super vijest je da će na ovom koncertu i dijelu turneje, gitarista Finna, zamjeniti Garett Sweeny, ujedno i treći član Monster Magneta, obzirom da su basist i bubnjar upravo space lordovi iz Monster Magneta.

ČETVRTAK 26.7.2018. I Regular John presents: THE ATOMIC BITCHWAX @Vintage Industrial Bar I Vrata 20:00 h I Koncert 21:00 h I Karte 50/70kn I Pretprodaja Dirty Old Shop & Vintage Industrial

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/429730727439051/
Chris Kosnik, Bob Pantella & Garett Sweeny zavrtit će vam glave s najboljim groove psych rockom koji možete čuti uživo. Nemoj nikako propustiti ovo ljetno zakucavanje. Otkazuj more ako treba!
The Atomic Bitchwax postavu sada čine osnivač te ujedno član Monster Magneta – basist Chris Kosnik kao i bubnjar Bob Pantella, te na gitari genijalni riffmaister Finn Ryan, osim u ovom slučaju kad
ga mijenja treći Monster Magnetaš Garett.

Njihova glazba razbija space rock s proto metalom u jednu novu demenciju slavljenja riffa! Lakoću kuliranja kroz glazbu utabali su na temelju NYC hard rock bendova prožetog s malo ‘thunder boogiea’. Inspirirali su hrpetinu rock i metal bendova, no nitko im nije došao niti blizu kad je riječ o jedinstvenom stilu glazbe koji sviraju i uz koju se jako dobro zabavljaju.

Iza njih je sedam studijskih albuma, od kojih se posljednji “Force Field” izrodio prošle godine preko Tee Pee Records, s kojim surađuju više-manje od samih početaka. Ovaj album bio je odličan nastavak ‘Gravitrona’ iz 2015. Njeguju i razvijaju svakim albumom odičan odnos energičnog rocka, koji se temelji pak na vrhuskim heavy i trippy gitarskim aranžmanima koje u live nastupima tjeraju monstruozno našiljena pojačala sa pozornice.

Ako voliš žestoki rock iz kojeg se rađa čak i metal, a da o nekom stoner, psihodeličnom momentu ni ne pričamo… Ako voliš bendove, ovaj će te izut iz ljetnih sandala! Vidimo se!

DISKOGRAFIJA:
1999. “The Atomic Bitchwax” (+ 2005. reissue)
2000. “II”
2002. “Spit Blood” EP
2005. “3”
2006. “Boxriff” EP
2008. “T4B”
2011. “The Local Fuzz”
2015. “Gravitron” CD/LP
2017. “Force Field”

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb