The roots of Led Zeppelin | 18/11/20 VIB

U srijedu 18.11. večer ćemo posvetiti svetim ikonama rocka, velikoj četvorci Led Zeppelin, koji su svoj put započeli pred 52 godine i promijenili svijet glazbe. Glazbeno vas vodimo na putovanje uz bendove koji su utjecali na rad ovih rock magova kao i kolaboracije koje su magovi ostvarili, a zasigurno i sami utjecali na neka nova imena koja su došla nakon njih.

SRIJEDA 18.11.2020. | The roots of Led Zeppelin by DJ Snih @VIB | Start: 18:00 h I Ulaz: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/683497755628205/

Pink Floyd, The Doors, Black Sabbath, Queen, Ac/Dc, Bad Company, Jethro Tull, Rush, Mountain, Thin Lizzy, Kiss, Emerson, Lake & Palmer, Genesis, The Gues Who, Jeff Beck, Jimi Hendrix, King Crimson, Heart, The Velvet Underground… samo su neki od bendova koje ćemo provrtiti uz Zeppeline.

Riječ je o jednom od najznačajnijih sastava u povijesti rocka koji i 50 godina nakon osnutka – te čak 38 nakon prestanka rada 1980. – i dalje “živi” na današnjem tržištu i u glavama poklonika, čak i više od mnogih drugih koji još uvijek aktivno sviraju. Ne samo da živi nego i prodaje milijune albuma, dakako, starih. Ali, oni su ostavili takav trag i utjecaj na suvremenu glazbu da stalna reizdanja samo potvrđuju o koliko se golemom uspjehu radi.

Ponesi svoju masku i vidimo se u VIB-u.