Učitavanje: Josipa Marenić i Matija Perković | 11/9/18 VIB

Književna tribina Učitavanje (ex Poezija u Kavezu), namijenjena mladim i neafirmiranim pjesnicima i prozaicima, nakon godinu dana vraća se u Vintage ljetni vrt. Svoju poeziju i sebe osobno 11. rujna s početkom u 18:00 predstavit će na Josipa Marenić i Matija Perković. Razgovor i čitanje moderirat će Vigor Vukotić. Događaj je besplatan.

UTORAK 11.9. 2018 | UČITAVANJE – poezija u vrtu: Josipa Marenić i Matija Perković @Vintage Industrial | Start 18:00h | Upad: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/269605203877181/

**************************************
O AUTORIMA:

Josipa Marenić je rođena u Zagrebu 1982. gdje je i pustila svoje korijenje. Završila je studij teologije u nekom prošlom životu. Trenutno je jako zanimaju skroz druge stvari. Možda je pisala kao i svi od adolescentskih dana, ali smatra da je tek odnedavno „propisala“ što se tiče proze, a što se tiče poezije, s njome se mnogo dulje druži. Dosada ju je objavljivala u različitim zbornicima i časopisima (Zarez, Riječi, Balkanski glasnik, CK 13, Stihovnica, Art Attack…) Objavila je pjesnički prvijenac Let ruku. U Centru za kreativno pisanje vodila je tribinu Pjesnički dvoboj, te i sama rado gostuje na tribinama i različitim pjesničkim događanjima poput Jutra poezije, Zagrijavanja, Odvalimo se poezijom. Ponekad piše za portale (Cekape, PS-portal…) kritike i osvrte.

Matija Perković, rođen 1986. godine u Zagrebu. U Zagrebu završio Klasičnu gimnaziju i Pravni fakultet. Nekoliko godina radio u struci, prvo kao odvjetnički vježbenik, a zatim u pravnom odjelu jedne IT firme, ali sada se (a možda i zauvijek) prestao baviti pravom te se školuje za Savjetnika na području Realitetne terapije. Za to vrijeme radi u osnovnoj školi kao pomoćnik u nastavi. Zar su Adam i Eva doista morali zariti zube u tu prokletu voćku? A bili su lijepo upozoreni… Godine 2016. objavljena mu je zbirka filozofsko-teoloških pjesama “Zaređeni Bar Bar” koja je prema odluci žirija u sastavu Petar Gudelj, Denis Derk, Ines Konjevod i Sanja Bužimkić pobjedila na natječaju Društva prijatelja knjige Milivoj Cvetnić iz Hrvatske Kostajnice kao najbolja neobjavljena zbirka. Iste godine objavljena mu je i kratka antiratna lirska proza “Dvije smrti Romana Nikpalja,” koja tematizira stradanja vojnika u I. svjetskom ratu (a, uostalom, i u svakom drugom ratu) i prema kojoj je doc. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Jasmin Novljaković napravio predstavu. Osim navedenih radova objavljivanje čekaju još dva romana (SF ‘U sjeni razvalina’ i obiteljska drama/socijalna tragedija o preljubu i međuljudskim odnosima ‘Raskol’) i zbirka pjesama ‘Na vrhu planine (Zbirka rituala)’ iz koje su pjesme koje će vam i čitati.

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb