U zmajevom gnijezdu: Soul Mondays | 26/08/19 VIB Garden

Težak dan? Divan dan? Uspješan ili baš i ne? To je ponedjeljak! Ljetni vrt Savske 160 vodi te na mjesto oporavka -> U ZMAJEVO GNIJEZDO!! i to već od 18:00 sati uz majstorsku selekciju soul glazbe kroz deep & southern, northern & modern, Memphis & Chicago pa kroz motown… a dok uživaš, razveseli nepce s nečim zdravim iz Bio&Bio asortimana te akcijsku ponudu naših koktela po cijeni od 25kn.

PONEDJELJAK 26.08.2019 | U zmajevom gnijezdu: Soul Mondays /w bio&bio pop up + cocktail drinkout @Vintage Garden | Start 18:00 | Upad: lay low & chill

FB: https://www.facebook.com/events/1072904486432369/

Prije svega, važna obavijest – COCKTAIL O’CLOCK!
APEROL SPRITZ –> 20kn
KOKTELI –> 25kn
(ponudu koktela potražite na dnu opisa eventa)

Nemojte se bojati zmaja! Zmaj je kul lik, a ovaj je ekstra kul jer te zove u svoje gnijezdo na otpuštanje i opuštanje. Ljetni vrt je dobio svog zaštitnika, ikonu moći i sreće, blagoslovljen od bogova i božica!

**************************************
bio&bio pop up
Znaš li da svaki dan donesemo oko 200 odluka vezanih za hranu? Od sada i kod nas možeš birati zdravo…

bio&bio pop up stiže u Ljetni vrti Vintage Industriala sa najzelenijom ponudom smoothieja, grickalica isladoleda.
Budi dio pozitivnih promjena, uživaj u ljetu uz cjelovite eko proizvode.
-> www.biobio.hr

**************************************
PONUDA KOKTELA:
25kn Sex on the Beach
25kn Tequila Sunrise
25kn Cuba Libre
25kn Long Island Ice Tea
25kn Long Beach
25kn Mojito
25kn Margarita
25kn Capiroska
20kn Aperol Spritz

Svrati na neobavezni chill session u ponedjeljak 26. kolovoza u Ljetni vrt (VIB) i ušuškaj se u naš neki šareni ili manje šareni kutak i otpusti & opusti.

#ljetousavskoj #ljetouvrtu #ljetonaterasi #vintageindustrial #savskacesta160 #summergarden

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

Moderne Društvene Igre u Ljetnom vrtu | 25/08/19

Ne postoji ugodnije mjesto za ‘boardgejmere’ u Zagrebu od igranja Modernih društvenih igara u Ljetnom vrtu Savske 160, u zelenoj oazi koja će vas još više nabrijati da čim češće dolaziti na igraonice, ali i sve ostalo što VIB ekipa kuha.

NEDJELJA 25.08.2019. I Moderne Društvene Igre @VIB Garden I Start 18:00

FB: https://www.facebook.com/events/365829124102241/

Dosadio vam je Monopoly, Čovječe ne ljuti se ili Cluedo? Dođite u Vintage Industrial u nedjelju 25. kolovoza i probajte neke nove i divlje igre.

U suorganizaciji s udrugom ‘Talus’, dođite iskusiti najnovije i najpopularnije društvene igre različitih tematika sa posebnim naglaskom na zabavne i strateške igre.

Cijene cjelovečernjeg igranja su:
* po osobi:10 kn
* članovi udruga Igranje i Talus: besplatno
* članovi s godišnjom ulaznicom: besplatno

Bacite oko na naš popis igara: https://goo.gl/EBmBHW

Ako ne želiš igrati, slobodno sjedi i uživaj! Vidimo se!

***************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

Garden 80’s Invasion | 24/08/19 VIB Garden

Na ovaj datum, davnih godina eruptirao je Vezuv, a u ovogdišnju subotu 24. kolovoza, možeš eruptirati, ovaj put, ti!  Kako i ne bi jer opsluživat ćemo te s tri fronte. Iz Grifa, Vintage Industriala i naravno, naše vrtne Ljekarne. U zelenoj idiličnoj amotsferi pod otvorenim nebom i preplitanju zvjezdanog neba s našim šarenim lampicama.

SUBOTA 24.08.2019. | Garden 80’s Invasion @VIB Garden | Start: 20:00 h | Upad: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/1092034937664809/

WHAT TO DRINK?
Jameson Cola 20kn
Jameson Ginger 20kn
Gin Tonic 20kn
Aperol Spritz 25kn
Kokteli 30kn

Glazbeno ćemo vas kroz cijelu noć do ranih 05:00 sati ujutro provesti kroz šarenu glazbenu selekciju kroz najboljeg iz perioda 80-ih:

…Blondie, The Clash, The cure, Cyndi Lauper, Eurytmics, Queen, Prince, David Bowie, Duran Duran, The Police, Phil Collins, Depeche Mode, Tears For Fears, R.E.M., Talking Heads, Bruce Springsteen, INXS, Simple Minds, Stevie Wonder, Fleetwood Mac, Toto, New Order, Pretenders, The B-52’s, The Smiths, Pet Shop Boys…

#ljetousavskoj #ljetouvrtu #ljetonaterasi #vintageindustrial #savskacesta160 #summergarden

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

Boozeyard District: Absolute Beginners | 23/08/19 VIB Garden

Svratite na našu netipičnu dvorišnu rasprodaju 23. kolovoza u Ljetnom vrtu Savske 160. Dok negdje možete kupiti drangulije i krpice, u našoj zelenoj oazi možete potočiti našu bogatu ponudu u svrhu okrijepe, zabave i mentalnog raspuštenja.

PETAK 23.08.2019. | Boozeyard District: Absolute Beginn @VIB Garden | Start: 20:00 h | Upad: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/431893380872662/

Za koncertni dio, pobrinut će se odlični trio Absolute Beginners (Sandra & Milan Tribuson i Hrvoje Prpić) koji ovaj Boozeyard vremeplov voze u MTV-jevske 80-te i 90-te godine uz svima poznate numere od Davida Bowiea, Eurythmicsa, Annie Lennox, Eltona Johna, Cyndi Lauper, Phila Collinsa, The Police, Alanis Morissette, Oasis pa sve do Michaela Jacksona i još hrpetinu drugih.

Svrati u naš zeleni povrtnjak i pod otvorenim nebom pijuckaj omiljeno piće dok oko tebe svijetli tisuće lampica utopljenima u odličnoj glazbi. Ako nisi kod nas, vrijeme ti je da dođeš.

#ljetousavskoj #ljetouvrtu #ljetonaterasi #vintageindustrial #savskacesta160 #summergarden

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

Nina Romić / akustika u vrtu | 22/08/19 VIB Garden

Koncertni kolovoz u Ljetnom vrtu Vintage Industriala dopast će jednu od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica – Ninu Romić, koja će vas u četvrtak 22.08., u duo varijanti, ostaviti u emotivnom šoku u ambijentu zelene oaze u Savskoj 160.

ČETVRTAK 22.08.2019 | Nina Romić @VIB Garden | Početak: 20:00 h I Koncert: 21:30 h | Ulaz: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/532088030869491/

Nina Romić rođena je u obitelji koja iznimno voli glazbu. Otac je svirao gitaru i pjevao, čak je u mladosti imao bend, zvali su se Štekeri. Majka je pisala poeziju i također voljela pjevati te su nju i brata od rane dobi uputili na svoju kolekciju kaseta i ploča. U djetinjstvu je živjela na relaciji Sinj – Mostar – Iran – Zagreb i često s obitelji putovala, a vrijeme tijekom obiteljskih putovanja u narančastom „stojadinu“ kratile su im kasete Boba Dylana, Bijelog dugmeta, Olivera Dragojevića, Drugog načina, JJ Calea, Pink Floyda…To su ujedno bili njeni glazbeni počeci.

U osnovnoj školi jedno je vrijeme svirala tamburicu za KUD i bila članica zbora. Potkraj osnovne škole počela se interesirati za poeziju te je od dvanaeste godine zapisivala prve stihove. U srednjoj školi upisuje tečaj gitare na Rock akademiji i na staroj očevoj gitari iz vojske uči prve akorde. Zajedno sa stihovima, uz gitaru, nastajale su njene prve pjesme. Tada je imala 15 godina.

Godine 2005. pokrenut je glazbeni portal Earbugs. Bio je zamišljen kao stranica na kojoj bi glazbenici mogli podijeliti svoju glazbu, napisati biografiju i na taj se način promovirati. Nina je podijelila nekoliko sobnih snimki, voditelji stranice ubrzo su je kontaktirali i uslijedio je službeni početak njenih koncertnih aktivnosti. Organizirali su joj prva dva koncerta u zagrebačkom klubu Spunk.

Zahvaljujući Earbugsu ostvarila je prvu glazbenu suradnju i prijateljstvo s glazbenicima iz dubrovačke grupe Izae s kojima je u ljeto 2006. snimila zajednički EP. Za Ninu je to bilo izuzetno iskustvo, a tada je i shvatila da želi surađivati s drugim glazbenicima. EP je miksao Teo Martinović, a taj mini album i dalje joj je jedna od dražih snimljenih uspomena. To ljeto održala je i prvi koncert izvan Zagreba, u kultnom hrvatskom klubu A3 u Kninu.

Godine 2007. počinje surađivati s drugim glazbenicima. Bilo je kraćih suradnji s nekoliko gitarista, a među dražima joj je ona s gitaristom Filipom Kozlicom (iz benda Lotus), s kojim je snimila album uživo pod nazivom “Jazz Club Live” koji su poslije podijelili na internetu.

Te godine kreće na etno radionicu i upoznaje Dunju Knebl, jednu od najpoznatijih i najvažnijih etno glazbenica u Hrvatskoj. Uz vlastitu glazbu, Nina polako počinje istraživati i hrvatsku tradicijsku glazbu. S Dunjom je surađivala na njenim albumima, bila članica njezina etno zbora i predstave “Oj ti tožni človek”, te su snimile zajednički božićni etno album “Dođe Božić oj Koledo” koji je bio nominiran za Porina u kategoriji etno glazbe. Na snimanju zajedničkog albuma upoznala je Damjana Čakmaka, budućeg suradnika s kojim je poslije snimila dva albuma autorske glazbe.

Godine 2008. odlučila je snimiti autorske materijale. Pjesme je 2009. snimio Sven Pavlović, a album je miksan i masteriran u Beogradu s Milošem Drobnjakovićem. Albumu je glazbeno pridonio i Orlan Tus iz benda Mika Male, a nazvan je “Daljine”.

U to vrijeme objavljen je veliki članak u Jutarnjem listu glazbenog kritičara Aleksandra Dragaša o kantautorskoj sceni koji je predstavio novi val kantautora – nekolicinu glazbenika, uključujući i Ninu, koji su tada aktivno svirali i snimali te bili začetnici nove struje na glazbenoj sceni. Taj članak zaslužan je za mali pomak u pozitivnom smjeru, prvi se put, naime, pojavio veći interes za relativno malu i nepoznatu glazbenu scenu. Tada su se i diskografi počeli zanimati za kantautore te je Nina uspjela ostvariti suradnju s jednom od najpoznatijih diskografskih kuća u Hrvatskoj – Aquarius Records.

DISKOGRAFIJA:
2006. Nina/Izae
2010. Daljine
2012. Ptice
2014. Stablo
2018. Sloboda

#ljetousavskoj #ljetouvrtu #ljetonaterasi #vintageindustrial #savskacesta160 #summergarden

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

Rockabilly Garden: B and the Bops | 21/08/19 VIB

U srijedu 21. kolovoza, ako si u Zagrebu, nemoj niti za živu glavu propustiti izlet u Rockabilly Garden u kojem će vas besplatnim koncertom razveseliti veliki B and his Bops!

SRIJEDA 21.08.2019. | Rockabilly Garden: B and the Bops @VIB Garden | Start: 20:00 h | Ulaz: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/2139208119535642/

Osim što su osvojili pozornice i publiku svih većih rockabilly festivala (High rockabilly, Rockabilly rave, Headbanging, Tear it up…) i stotine klupskih svirki diljem svijeta iza sebe imaju dva vinilna singla i dva albuma izdana za španjolski Sleazy Records i njemački Rhythm Bomb Records.

FB: facebook.com/B-and-the-Bops-130075930375185/

Svi koji su ih slušali uživo znaju što ih očekuje, a tko nije neka dođe po svoju dozu energičnog rock ‘n’ rolla i dobre zabave u Savskoj 160.

#ljetousavskoj #ljetouvrtu #ljetonaterasi #vintageindustrial #savskacesta160 #summergarden

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

ZNAK – kviz znanja u vrtu | 20/08/19 VIB Garden

Zagrebački kolovoz je najljepši u Ljetnom vrtu Savske 160, a posebice kad možda vijuge rade 300%. Zato se spremite za novu epizodu ZNAKA – kviza znanja u našem VIB Gardenu.

UTORAK 20.08.2019. I ZNAK – kviz znanja u vrtu @VIB Garden I Start 20:30 I Prijave barem pola sata ranije kod moderatorice Petre

FB: https://www.facebook.com/events/1231505257021540/

ZNAK vam garantira zabavu, dobro osmišljena pitanja, laku i opuštenu interakciju te naravno nagradni fond za najbolje.

Ukoliko se želiš priključiti, dovoljno je da skupiš ekipu, dođeš max pola sata ranije i prijaviše se kod moderatorice.

Vidimo se u utorak 20. kolovoza u zelenoj oazi Savske 160.

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

Filmski Kviz u Ljetnom Vrtu | 19/08/19 VIB Garden

Pratite streaming servise, idete u kino, volite superheroje, znate sve o zlatnom dobu Hollywooda? Sve što ste htjeli znati o filmu, a niste se usudili pitati – pitat ćemo vas mi na Filmskom kvizu u Ljetnom vrtu Savske 160.

PONEDJELJAK 19.08.2019. FILMSKI KVIZ U VRTU | Start 20:00 h

FB: https://www.facebook.com/events/2425043087558606/

Uhvati ugođaj ljetnog vrta uz sve ukrase, lampice, zelenilo, a sve pod otvorenim nebom uz osvježavajuće eliksire iz naše ponude.

U ponedjeljak 19/08 premijerno isprobajte svoja znanja i trivije na području filma te osvojite i nagrade u suradnji s Discovery Filmom.

Okupite ekipu od 4 člana i prijavite se na mail: kviz@hrkviz.hr -> !prijavite se čim prije jer je broj mjesta ograničen!

Vidimo se u u Ljetnom vrtu u ponedjeljak 19. kolovoza.

#ljetousavskoj #ljetouvrtu #ljetonaterasi #vintageindustrial #savskacesta160 #summergarden

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg

Green Book / Film u vrtu | 18/08/19 VIB

Prvu filmsku nedjelju, 18. kolovoza, donosimo vam trostrukog Oskarovca, ujedno onaj za najbolji film 2018. Godine -> Green Book s odličnim Viggom Mortensenom u glavnoj ulozi. Stiže jedan od najhvaljenijih filmova godine.

NEDJELJA 18.08.2019. | Film u vrtu: GREEN BOOK (3x Oskarovac ’18.) @VIB Garden | Start: 21:00 h | Upad: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/341134703507117/

Dva puta nominiran za nagradu Oscar, Viggo Mortensen („Ruska obećanja“, „Kapetan Fantastični“) i dobitnik nagrade Oscar, Mahershala Ali („Moonlight“) glavne su uloge u filmu „Zelena knjiga: Vodič za život“. U netipičnom izletu u malo drugačiji žanr, redatelj Peter Farrelly („Glup i gluplji“, „Svi su ludi za Mary“) donosi nam priču inspiriranu istinitim prijateljstvom koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina u SAD-u.

Kada 1962. godine Tony Lip (Mortensen), izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dr. Dona Shirleyja (Ali), svjetski poznatog pijanista (ujedno i Afroamerikanca), njih dvojica moraju se koristiti „Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug“ kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance.

Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

Žanr: Komedija, Drama
Trajanje: 130 min.
Zemlja: SAD
Redatelj: Peter Farrelly
Uloge: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini…

#ljetousavskoj #ljetouvrtu #ljetonaterasi #vintageindustrial #savskacesta160 #summergarden

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

Forbidden Beach Party: Summer Hits | 17/08/19 VIB Garden

U subotu 17.08. momentalno vas vodimo na plažu u našem Ljetnom vrtu. I to ne bilo kakvu plažu, već onu Z A B R A NJ E N U !!!

SUBOTA 17.08.2019. | Forbidden Beach Party: Summer Hits @VIB Garden | Start: 20:00 h | Upad: FREE

FB: https://www.facebook.com/events/387951471852578/

Tamo te čeka odlična ponuda za nastavak ljetovanja na kopnu te naravno vrhunsku selekciju provjerenih hitova 80-ih i naokolo. Plaža je u Savskoj 160 i to zabranjena, radi do 5 ujutro, a ovaj, kao i svi ostali programi u Ljetnom vrtu, je besplatan.

💎💎💎💎💎💎💎💎💎
PONUDA TEKUĆIH DERIVATA:
25kn Sex on the Beach
25kn Tequila Sunrise
25kn Cuba Libre
25kn Long Island Ice Tea
25kn Long Beach
25kn Mojito
25kn Margarita
25kn Capiroska
20kn Aperol Spritz
💎💎💎💎💎💎💎💎💎

Već i žedne ptice zagrebačkog asfalta znaju da se maratonski vikend partiji vraćaju u Ljetni vrt Savske 160 i da naš prvi radni/ratni vikend nudi odličnu ponudu rashlađivača u našoj likvidnoj Ljekarni sa selekcijom od Beach Boysa, Duran Durana, Lipps Inc., Billy Idola, Bryana Adamsa, Madonnu, Michaela Jacksona, Princa, Simple Mindse, B-52’s, The Police, Kennya Logginsa pa do Georgea Michaela…

#ljetousavskoj #ljetouvrtu #ljetonaterasi #vintageindustrial #savskacesta160 #summergarden

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb