Vintage Edu Garden – Točka Kulture na rubu Savske subota 26.5.2018. Vintage Industrial

SUBOTA 26.5.2018. I Vintage Edu Garden – Točka Kulture na rubu Savske: radionica izrade zmajeva, kazališna predstava za djecu ‘Mačkodlak’ i prezentacija prirodne i zdrave hrane @Vintage Industrial Bar I Start: 14:00 – 19:00 h I Upad: FREE

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/193255217996258/

VINTAGE INDUSTRIAL & UDRUGA „TOČKA KULTURE“ PREDSTAVLJAJU: Vintage Edu Garden – Točka Kulture na rubu Savske! – SUBOTA 26.5. OD 14 DO 19 SATI

„Vintage Edu Garden“ je platforma neformalne edukacije pokrenuta suradnjom Vintage Industrial Bar i Udruge „Točka Kulture“ s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu i mlade kroz neformalno obrazovanje, razvijanje kreativnosti, samoinicijativnost, te poticanje mladih na samoobrazovanje i aktivnu participaciju u suvremenoj kulturnoj i umjetničkoj produkciji kao i široj zajednici.

Program „Vintage Edu Garden“ planiramo realizirati redovito subotama preko dana u ugodnom prostoru terase Vintage Industrial Bar-a, a za prvi put smo vam pripremili:

RADIONICA ZA IZRADU ZMAJEVA ZA DJECU – ZMAJOLJUPCI KITE FLYING LOVERS
OD 14:30 SATI DO 17 SATI
„Vintage Edu Garden“ s ponosom otvaramo s super zanimljivom Zmajarskom radionicom pod britkim vođenjem poznatih zagrebačkih zmajara s savskog nasipa.

Sigurno ste ponekad primjetili fantastične zmajeve u zraku i zapitali se koja je tajna mističnih zmajeva.

Ako želite saznati i naučiti sve o zanimljivoj povijesti zmajeva do same izrade Rokkaku, Tetrahedral i Box Kite zmajeva ova radionica je prava prilika za nova znanja.

Radionica je namijenjena za „kikiće“ zmajare ali dobrodošli su i odrasli koji se žele zajedno s nama vratiti u djetinjstvo i prenositi ljubav prema zmajevima i vjetru na neke nove klince.

Nakon radionice puštamo u zrak svi zajedno zmajeve ispred Vintage-a.

FB link: https://www.facebook.com/zmajoljupci/

KAZALIŠNA PREDSTAVA ZA DJECU – POČETAK U 17 SATI
FRKI & KUĆNI TEATAR ŠKRIPZIKL PREDSTAVLJAJU:
„MAČKODLAK“

„Mačkodlak je cirkuski putujući duet koji predstavlja kolekciju pjesama i mrnjaukanja za sva godišnja doba – a sada i uz svoj prvi album pod naslovom “1 Pišem 2 Pamtim”.

Uz tu vruću poslasticu, tvrde upučeni mačori, predstavljaju i pregršt autorske pantomime, poezije, proze, sprdnje, likovnosti, mađioničarstva, plesa i ostalih zvukova u žanru škripavih šansona i akustičnih pop pjesama za vrtove, ekskluzivne festivale i trgove. Uz standardnu klauneriju i interaktivne gegove, publici se pruža prilika uživo naučiti hitove o kojima se priča: “1 pišem 2 pamtim”, “Mrnjau mjau”, “Nejde mu”, “Ti i taj tvoj pekmez” itd…“

KUĆNI TEATAR ŠKRIPZIKL je cirkusko-gerilska organizacija koja izvodi predstave za sve uzraste. Kroz zadnjih deset godina moglo ih se vidjeti po kazalištima, galerijama, klubovima, pubovima, trgovima i ulicama. U tom su vremenu prošli kroz nekoliko različitih faza i raznih promjena u izrazu, a u vlastitoj su produkciji snimili nekoliko spotova/kratkih fimova (koje nazivaju “dječjim filmovima za odrasle”), izveli popriličan broj “grotesknih performansa”, pantomimskih nastupa i skečeva iznenađenja, koncerata, klaunovskih predstava, a pojavili su se i u mnogo radijskih i tv-emisija, te u raznim kombinacijama nastupali u Sloveniji, Portugalu, Španjolskoj, Engleskoj, Italiji, Belgiji, Poljskoj i Njemačkoj.

FB linkovi:
*https://www.facebook.com/Mackodlak-Werecat-1887951731524020/
*https://www.facebook.com/Home-theatre-Skripzikl-290839990952710/

PREZENTACIJSKI ŠTAND PRIRODNE I ZDRAVE HRANE – UDRUGA “LAGANELA”
Ljeto dolazi i vrijeme je da opet posvetimo pažnju zdravoj prehrani.
Hrana je osjetljiv medij i osoba koja je priprema, kroz nju šalje mnoge poruke. Vjerujemo da je osim kvalitetnih namirnica kod pripreme važan i pristup, način razmišljanja, energija, posvećenost i osjećaj za lijepo.

Upoznajmo se s svim tajnama pripreme prirodne i zdrave hrane, naučimo nešto novo i podružimo se s cool ekipom iz udruge “Laganela” na njihovom prezentacijskom štandu na terasi Vintage Industrial Bar-a.

FB link: https://www.facebook.com/Laganela-165818647135926/

Svi programi u sklopu platforme “Vintage Edu Garden” su u potpunosti besplatni. Donacije izvoditeljima i izvoditeljicama programa i radionica su poželjne.

p.s.
Nakon zabave i edukacije, ostanite u našem vrtu jer Sindikat Biciklista slavi 7. rođendan te vas očekuju koncerti bendova Markiz / Scifidelity Orchestra / Nan de Ska / te pre/after party by Goulash Disko i DJ Oli Doboli! Više informacija: https://goo.gl/qFgxGp

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb