ŠANK?! & Alergija | 13/04/23 VIB

ČETVRTAK 13.04.2023. Šank?! & Alergija @VIB | Vrata 20:00 h | Koncert 21:30 h | Ulaznice 10,00 € / 13,00 € VIB & Grif (Savska 160) / Dity Old Shop (Tratinska 34) & ONLINE: https://www.dirtyoldempire.com/sank-13042023-vib-ulaznica…
U četvrtak 13. travnja Šank?! se vraća u Vintage Industrial i to pratnji kultne zadarske Alergije i njihovog poznatog zvuka uličnog punk rocka koji traje gotovo 30 godina…
Zagrebački bend Šank?! Nastao je 2010. godine od četvorice prijatelja koji su do tada deset godina skupljali iskustva po raznim underground punk rock, hardcore i metal bendovima. Nakon par mjeseci izdali su album Grad je naš ( 2010), koji je privukao pažnju na bend kod publike diljem Hrvatske i regije zemalja ex Yu.
Nakon toga slijede albumi:
Priče noćnih tramvaja (2011)
Live iz Tvornice (2012)
Treća runda (2013)
Naša stvar ( 2015).
Aktualni peti studijski album bi trebao ugledati svijetlo dana u rano proljeće 2023. Bend je u trinaest godina aktivnog sviranja dijelio stage sa raznim velikanima: Dropkick Murphyes, Cock Sparrer, The Exploited, Perkele, Kud Idijoti i svirao bezbroj samostalnih koncerata diljem Hrvatske i ex Yu regije( uključujući Irsku). Od festivala su zapažene nastupe imali na: Beer fest Beogradu, Exit festival, Ferragosto jam, Bedem fest Nikšić, Dirty old fest.
Moćni i društveno angažirani tekstovi i energični nastupi čine ga jednim od najboljih live bendova u Hrvatskoj dok njihov punk rock radi promjene, osvješćuje publiku, a žestoke i melodične stvari pokazale su se kao dobitna kombinacija.
Šank?! je stvorio sada već nezaboravne himne poput “Grad je naš” ili “Zagreb gori”, “Sve za kraj”, “Na šank” ili “Naša stvar”, a svaki koncert je obilježila izuzetna količina energije i euforije koja se osjeti na nastupima uživo. Zagrebački koncert bit će još jedna prilika uživo poslušati energične melodije iz Šank?! radionice i potrošiti grla uz njihovu punk rock kombinaciju.
Alergija nam dolazi iz Zadra i donosi svoj poznati zvuk uličnog punk rocka koji traje vec skoro 30 godina…
Nastali 1994 godine i uz prvi album “alergija”, postavili svoje mjesto na Hr punk karti i uz taj vjetar u leđa ‘97 nastaje legendarni oi/street punk album sa ovih prostora “četvrti stalež”, uz koji je bend dobio stalno mjesto u prvoj ligi punk scene u regiji!
Pauze i život onemogucili su nesto vise izdanja ovog benda, ali su ipak uspjeli u novom mileniju 2009 izdati jos jedno izdanje pod nazivom “globalno zatoopljenje” sa kojeg smo dobili jos nekoliko vječnih himni ovog bend.
Nakon nepunih 14 godina vraćaju se sa singlom Krv i Znoj, koji je ujedno i prvi singl od cetiri nova u nizu koji ce ici do ljeta, i ujedno i najava albuma koji se priprema za kraj godine!
Ovaj ulični dalmatinski punk bend poznat po svojim pjevljivim refrenima i drustveno socijalnom angazmanu sa zestokim punk rock temeljima, garantira uvijek dobru zabavu i skupno pjevanje uz bitne poruke!
Vidimo se u VIB-u!